Wie is 2Restore


2Restore textielrestauratie is in 2011 opgericht door Daphne Reijs.

Daphne Reijs behaalde in 2009 haar Master diploma tot Restauratie deskundige met als specialisatie textiel. Na het opdoen van twee jaar praktijkervaring tijdens verschillende projecten, heeft zij vervolgens het post initieel traject van de opleiding Conservering en restauratie van cultureel erfgoed in 2011 voltooid. Hiermee werd zij de eerste Universitair opgeleid Textielrestaurator van Nederland.
Tijdens de post initiële fase deed zij bijvoorbeeld opdrachten voor de Archeologische dienst van Delft, De oud Katholieke Kerk te Alphen aan den Rijn, het Amsterdam Museum en ICAT Textielrestauratie. Sinds de oprichting van haar bedrijf heeft Daphne voor veel verschillende musea, overheidsinstellingen en particulieren gewerkt. Voor een overzicht van de uitgevoerde opdrachten kunt u kijken bij de pagina met opdrachtgevers.

Al enige jaren werkt Daphne samen met textielrestaurator Marije de Mol.
In 2011 is Marije als assistent restaurator in dienst getreden bij een restauratieatelier, waarbij zij het vak in de praktijk heeft geleerd . Hier heeft zij velerlei objecten mogen restaureren, waaronder veel vaandels en kostuums. Marije heeft daarnaast een coupeuse- en mannequinage opleiding voltooid en is ook daarmee een hele fijne aanvulling in ons atelier. Haar kennis wordt graag toegepast bij het maken van op maat gemaakte poppen en ondersteuning voor kostuums. Daar ze ook technisch goed onderlegd is, is zij tevens in staat om de opdrachtgever te helpen met het bedenken van steunen die voor kostuums of objecten nodig zijn.

In 2013 kwamen we elkaar bij een gezamenlijke opdracht tegen en sindsdien hebben wij vele opdrachten samen uitgevoerd.